Despre mine

Contact

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

marți, 21 octombrie 2014

Cum sa creezi primul cont AdWords

Pentru a putea sa-ti promovezi afacerea pe Google trebuie sa ai un cont Google AdWords. Folosind acest cont poti sa afisezi anuntul atunci cand cineva cauta produse pe care tu le vinzi si sa platesti doar atunci cand cineva da clic pe anunt.

1. Pasul 1. Te loghezi in contul AdWords.

Pentru a-ti face cont trebuie sa mergi la pagina: http://www.google.ro/adwords/ si dai clic pe "Incepeti acum".

difuzati anuntul acum

Pasul 2. Alege caracteristicile contului.

In ecranul urmator scrie:

Introduceți adresa dvs. de e-mail, fusul orar, țara și moneda. Nu veți putea modifica aceste setări ulterior, deci alegeți-le cu grijă.

O sa introduci adresa de e-mail pe care vrei sa creezi contul. Este important sa stii ca un cont AdWords este asociat cu o adresa de email unica. Daca vrei sa creezi un cont nou atunci nu trebuie sa mai fi facut un cont AdWords folosind aceasta adresa.

In continuare o sa alegi Romania ca tara, Bucuresti  ca fus orar si leul romanesc ca moneda dupa care apesi pe "Salvati si continuati".

setarile contului

Acum trebuie sa te conectezi la contul tau introducand parola pe care o ai deja pentru aceasta adresa de email si apoi apesi pe "Conectati-va".

conectati-va

Odata conectat, o sa fii directionat in sectiunea "Campanii" a contului unde poti sa creezi prima ta campanie.

Pasul 3. Introduci datele de facturare.

Pentru a putea sa rulezi anunturi din contul tau trebuie sa introduci datele de facturare ale firmei tale. Pentru asta mergi la rotita din dreapta si apesi pe "Facturare".


facturare
Acum trebuie sa alegi tara pentru care se va emite factura Google. Alegi bineinteles Romania si apoi "Continuare"

crearea contului

Pe pagina urmatoare o sa completezi datele tale de firma. Eu vreau sa ma opresc doar la doua dintre aceste setari pe care le consider importante si anume:

3.1 Situatia fiscala

La situatia fiscala sunt doua variante: Persoana juridica si Necomercial. Daca alegi Necomercial la fiecare suma platita de tine o sa ti se opreasca si un TVA conform legislatiei din Irlanda pentru ca Google Europa are sediul in Irlanda. Asta inseamna ca o sa platesti mai multi bani pentru promovare pentru ca din sumele platite de tine o sa se retina si TVA.

informatii fiscale

3.2. Cum platiti

Sunt doua setari Plati automate (recomandat) si Plati manuale.

cum platiti
Este important sa stii inainte de a alege faptul ca odata ce ai setat "Plati automate" aceasta setare este ireversibila. In schimb daca alegi "Plati manuale" poti oricand sa revii si sa schimbi in "Plati automate". Daca esti la inceput eu iti recomand sa alegi "Plati manuale".

Dupa ce ai completat toate setarile de facturare contul tau este activ si poti sa incei promovarea prin AdWords.

2 comentarii:

  1. Buna ziua, nu stiu daca primul mesaj a ajuns (sper sa nu fac spam). Ma intereseaza sa stiu ce selectez legat de situatia fiscala in cazul in care sunt persoana fizica si nu juridica? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Diferenta pe care o face Google este intre comercial si necomercial. Daca folosesti AdWords pentru a obtine un castig economic din activitatile publicitare atunci alegi Persoana juridica altfel alegi Necomercial. Poti sa citesti mai multe aici: https://support.google.com/adwords/answer/3365132?ctx=tltp&hl=ro

    RăspundețiȘtergere

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *